fredag 19 december 2008

Där fick Ramsay något att tänka på.

Adam Platt i New York Magazine, Jeffrey Steingarten i Vogue och Bill Buford i New Yorker  är tunga, vassa matskribenter i USA. Men frågan är om inte Frank Bruni i N.Y Times är den tyngsta av dem alla. Även om han som person inte tillhör de mest sympatiska, är åtminstone hans penna både vässad och fruktad. När Bruni besökt Gordon Ramsay's (då) nyöppnade krog i New York gav han den bara 2 av 4 stjärnor - "very good". Även om han mellan raderna öser beröm över vissa rätter, är hans recension till stora delar negativ. "Most ingredients are predictable, most flavurs polite, most effects muted" skriver han. Gordon Ramsay, som någon månad innan sagt att Frank Bruni var så viktig att alla hans anställda skulle sova på ett örngott med Brunis foto för att inte glömma bort hur han såg ut, sägs ha reviderat sin uppfattning om sin favoritjournalist efter den ljumma recensionen.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida