fredag 19 december 2008

JOJO*

New York, 21 december 2008.
Brunch på Jean George's första N.Y-krog. 
Okej, om nu JG inte riktigt levde upp till förväntningarna i går, kanske lillasyster JoJo skulle göra det? Det här var Jean Georges Vongerichtens första restaurang i New York och när den öppnade 1991 fanns alltså varken JG eller någon av de andra flaggskeppen. Bara lilla JoJo på upper east side. För att utmana väljer vi det erbjudande som Jean Georges kör på alla sina ställen i N.Y, nämligen lunch för 24 dollar. Tre rätter, pang på bara. Samma koncept som på JG dagen före alltså. Jag väljer slowly baked salmon, truffled mashed potatoes and brussels sprouts, truffle vinaigrette. Ser inte mycket ut för världen, men smakerna gör sitt jobb. Avvägningen mellan tryffelns framfusighet och potatisens milda sötma är precis så perfekt som jag hade hoppats på. Sen roasted prawns with lemon risotto and caramelized fennel. Risotton är bra i smaken, men konsistensen är alldeles för grötig. Räkorna är okej. Smakerna snälla, utan att bli tråkiga. E väljer spenatravioli med ricotta och sen kyckling med ingefära, koriander och oliver. Även dessa två rätter är enkelt tillagade, utan krusiduller, men med höga, fina smaker. Till efterrätt går vi utanför lunchmenyn och väljer en liten snygg hallondessert i tre våningar. Ingenting att invända!
Det här var en kul överraskning. Vi bokade bordet två timmar i förväg, tänkte bara att vi skulle ge JG en andra chans samtidigt som vi skulle på konstrunda. Interiören på JG kändes som en blandning av Woody Allen och Moulin Rouge. Lokalen var liten, en trappa ner, mer vinröda, bruna, gröna mustiga färger och insuttna stolar. Klientelet var väldigt mycket New York. Det här var bra, riktigt bra och dessutom en perfekt paus mellan två av områdets världsberömda konstupplevelser: Frick Collection och Guggenheim Museum. Lika olika i själ och tanke som Jean Georges och JoJo.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida