måndag 7 december 2009

Herman på Nimb gör det igen.

Jag vet inte riktigt vad det är som gör Herman i Köpenhamn till en så perfekt avvägning, till en så tilltalande helhet där det bästa från Norden möter idéer från Medelhavet och en subtil asiatisk accent. Där Noma tänjer på gränserna, utmanar, ifrågasätter, provocerar; där finner sig Herman i att bara laga god, vacker, intelligent mat och jag är lika förtjust som förra gången. Jungfruhummern i två serveringar är strålande, i synnerhet soppan med en smakbotten av citron, selleri och kastanj. Till detta; en Grüner Veltliner från Buchegger som ringar in smakerna med en sagolik grace. Herman kan varmt rekommenderas; men det har väl redan framgått?

6 kommentarer:

Blogger Per sa...

Tja Pelle
Drar till Malmö och Köpenhamn, NOMA är bokad för långlunch och TRIO på kvällen men har sö och måndag obokad, har du några tips.. Paustin, Herman, Kiin Kiin och några fler har öppet men vilka ska man ta?? eller ska man hellre prova på den svenska sidam, vilket ilandsproblem, drar sedan till Berlin, tips där??

Hoppas 2010 har rivstartat på bästa sätt.

5 januari 2010 kl. 07:53  
Blogger Unknown sa...

Hej Per, testa Herman. Paustian är också intressant, lite mer lekfullt. Berlin är en blind fläck på min karta, tyvärr! Pelle

6 januari 2010 kl. 12:19  
Blogger Per sa...

Tackar o bockar för tipsen, får se om vi kommer kunna vara i Köpenhamn på kvällen isåfall blir det nog nån av dem eller båda kanske ;) haha! annars så får vi ta nåt av alternativen i Malmö, är ju inte fy skam det heller.

7 januari 2010 kl. 04:34  
Blogger Per sa...

herman var fullt, med för mycket val och svåra sådana så blev det helt sonika - kiin kiin 18:00 Paustian 21:00 så är det bara att klämma i för kung och fosterland ;)två elva rätters på samma kväll pallar man väl ;)

7 januari 2010 kl. 15:54  
Blogger Pelle B sa...

Det klarar du lätt. Ta det lugnt på KK. Paustian är bra på bjudisar!

8 januari 2010 kl. 10:01  
Blogger Per sa...

Pelle
back at the room, hyggligt mätt
tycker nog Kiin Kiin levererade en mer helhets upplevelse, Paustian var lite mer ojämt, om vi orkar så kommer inläggen inatt annars om ett tag.
Imorrn kommer det intressantaste....

11 januari 2010 kl. 15:43  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida