söndag 27 september 2009

Esperanto på onsdag blir sista stjärnan.

Sista stjärnan i 100 Michelin-projektet kommer att avnjutas på onsdag kväll. Esperanto står på schemat, bara andra gången för mig och det var länge sedan sist. Jag har skrivit min lista där jag rangordnar de 25 bästa restaurangerna, Totalt är det 10 kriterier jag bedömer, varav 4 är på maten. Listan är färdig, så när som på Esperanto alltså. Det är hårt i toppen, ska bli intressant att se hur långt Esperanto räcker.

4 kommentarer:

Blogger Webguide sa...

Jag har inte läst din blogg tidigare, håller på och gör ett litet kompendium om Dahlgren och hittade en artikel om dina 100 stjärnor i Restauratören.
Jag har varit på Esperanto två gånger, det skall bli intressant att höra vad du tycker!

28 september 2009 kl. 09:41  
Blogger Pelle B sa...

Vad tyckte du själv om Esperanto?

28 september 2009 kl. 10:18  
Blogger Webguide sa...

Första gången jag åt där (oktober 2007) var också min första bekantskap med en stjärnkrog. Det var helt makalöst, jag var lite nervös att jag hade för högt ställda förväntningar. Men mina förväntningar kom inte i närheten av verkligheten. En oerhört känslosam och spännande upplevelse!

Andra gången var i oktober förra året, upplevelsen var inte lika extrem, men maten höll oerhört hög klass och servisen var otrolig. Det var nog lite skakigt på Esperanto förra hösten, Daniel var på väg att sluta och lågkonjunkturen slog nog till rätt hårt precis då. Jag tror att det kan ha påverkat helhetsintrycket. Naturligtvis upplevde jag första besöket mycket starkare just för att det var första gången också. Mat och matlagning betyder väldigt mycket för mig.

28 september 2009 kl. 10:31  
Blogger Lars sa...

Har varit på Esperanto 2 grr oxå och lika tveksamma som vi var första gången lika positivt blev återbesöket. Det vi störde oss på första besöket var en fruktansvärd otaggad stämning i köket- det borde man ha när man är nyöppnade och stället är mindre än halvtomt.

Blev mycket förvånad att det även andra gången var så fruktansvärt lugnt, vi och 2 bord till, trots fina recensioner och en inarbetad produkt. Maten denna gång var lysande och vi har pratat om att glida förb igen.Är esperanto för cleana för stockholmarna??

28 september 2009 kl. 14:54  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida