onsdag 24 december 2008

Stjärnkocken som älskar Ketchup.

Julaftons morgon och det blåser i New York. Från 17:e våningen på Hudson Hotel kan jag se ner till Adour på 55:e gatan, tror jag, men jag är inte riktigt säker. I kväll ska vi dit i allafall och jag längtar.
Alain Ducasse var modig när han gjorde comeback i New York i början av 2008, denna gången i St. Regis Hotel, några block från hans förra lyxkrog i Essex House som antagligen är den mest sågade i stans gastronomiska historia. Dyr. Omodernt lyxig. Vräkig. Och dessutom fransk. Newyorkborna njöt av att ta död på den uppnäste Ducasse som hade sett framför sig en smärtfri erövring av The Big Apple. Alain Ducasse är trots allt en myt. Ingen når upp till hans stjärnstatus. Ingen. Inte så konstigt att det blev rabalder när han på 90-talet uttryckte sin kärlek för ketchup av varumärket Heinz. Inget ord är fulare än ketchup på köksfranska. Någon har träffande sagt att det är lättare att prata fistfucking med påven, än att prata ketchup med en fransk kock. (Foto: Ben Baker Photo)

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida