söndag 4 januari 2009

HAKKASAN*

London, lördagen den 3 januari 2009.
Gott, men den näst bästa kinesen i London är inte värd en stjärna.
Jag kan inte hjälpa det, men jag jämför bara med Yauatcha, min favorit-Michelin-kines i London. Allt är bättre där tycker jag. Faktiskt. Igår fick jag, Nora och Cilla ett bord på Hakkasan klockan 20.00 och skulle vara därifrån 22, sharp. Inte särskilt Michelin-mässigt, eller? Vadå, skulle de klämma in en sittning till? Maten var okej. Mjuka fina dumplings, den här gången fyllda med kyckling och räkor. Sen kyckling, ris och nån sås. Köket får det till en Singapore roast chicken och visst smakar den bra. Ganska grunda smaker. Enformiga. Hakkasan är svart och mörkt och mystiskt och coolt. Men det blir ändå lite finlandsbåt över allt ihop. Det känns lite löpande band över både maten och servicen. Hakkasan har hållt ställningarna länge nu och jag vet inte riktigt vad som är så fantastiskt med den här restaurangen. Och att den är värd en stjärna är helt obegripligt. Vad skulle det vara? Inte är det maten i allafall. Vill du äta modern, vällagad, spännande mat från Kina - gå till Yauatcha och njut. 

London, Saturday 3 January 2009.
Tasty, but the second best Chinese in London doesn't deserve a star.
I can't help but compare it to Yauatcha, my favourite Michelin-Chinese in London. Everything’s better there I think.
Yesterday, Nora, Cilla and I got a table at Hakkasan for 8.00 and had to leave at ten sharp. Not particularly Michelin-esque. Were they going to fit in another sitting? The food was OK. Lovely, soft dumplings this time filled with chicken and prawns. Then chicken, rice and a kind of sauce. The kitchen called it a Singapore roast chicken and sure, it tastes good.
Fairly basic tastes. Samey. Hakkasan is black But it reminds you a bit of being on the Finland ferry. There's a conveyor belt feeling of about both the food and the service. Hakkasan has been going strong for some time now, and I'm not really sure what's so good about this restaurant. That it deserves a star is beyond me. Why? Not because of the food, that's for sure. If you want to eat modern, well-cooked, exciting food from China, go to Yauatcha and enjoy.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida