torsdag 4 juni 2009

PIERRE GAGNAIRE**

Den 4 juni 2009.
Små rätter och stora smaker på Pierre Gagnaire.
Det här var bra! Det kan bero på att kvällen började på Svenska Ambassaden med en fin bröllopsakt, puss älskling! Pierre Gagnaire ligger i ett futuristiskt hus i stadsdelen Aoyama, på en chic affärsgata, granne med bl a Prada och hela den här känslan följer med dig in i hissen och upp på 4:e våningen. Det här känns väldigt genomtänkt, både för öga och gom. Kanske framför allt för ögat. Maten är en fröjd att vila blicken på, man kan vrida på tallriken flera varv och upptäcka nya saker varje gång. Roligt! Personalen arbetar effektivt och med en lyhördhet och uppmärksamhet som slår systerkrogen i Paris med hästlängder. Rätterna är små, på gränsen till minimalistiska, pyttesmå faktiskt. Men väldigt genomarbetade, rent arkitektoniskt. Smakerna är styva, utmejslade, roliga att upptäcka. Som den lilla kvintetten med aptitretare där den lilla kaxiga kvadraten fullproppad med öl, brandy (påstod servitören, med det var nog armagnac) och jordnöt var kul (bilden). Sen dök fisken Ainame upp för fjärde gången den här resan, nu med  Iwanore seaweed och en röra på bulgur och quinoa. En trevlig rätt. Timid, men trevlig. Bäst ikväll var nog ändå majssoppan med ricotta och yuzupeppar. Om Paris var en besvikelse, var Tokyo en överraskning. Tänk vad förväntningar kan ställa till det!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida