måndag 16 mars 2009

Michelin är snälla mot Sverige.

Nu på morgonen kom beskedet från Guide Michelin. Edsbacka Krog behåller sina två stjärnor och det är ett besked man nog tar emot med blandade känslor ute på Edsbacka. Skulle vara intressant att veta hur man resonerat när man tog beslutet, det är ju ingen som vinner på det här; varken kunderna, Guide Michelin eller restaurangen själv. Jag tycker man borde befria Edsbacka från en stjärna, minst, och sen se allt som den nystart det faktiskt är (trots att alla vill ge sken av att det är business as usual).
Den stora vinnaren heter Mathias Dahlgren, som fick sin andra mycket väntade stjärna i Matsalen och en första i Matbaren, roligt för Mathias själv och för alla som sliter för att hålla den höga och jämna kvaliteten. Även Frantzén&Lindeberg blev förärade med en första stjärna och då fick jag lite rätt när jag gissade att det var på gång. Ingen djärv gissning å andra sidan.  I Köpenhamn var det inte lika många muntra miner kan man gissa. Noma fick ingen tredje stjärna trots idog lobbying och Geranium fick inte sin andra, vilket man borde ha. Tråkigt. Kokkeriet och Herman är namnet på de två nya krogarna med Michelinstatus. 

Michelin is kind to Sweden.
This morning the news came from Guide Michelin. Edsbacka Krog keeps its two stars and that's received with mixed feelings at Edsbacka. It would be interesting to know the reasons behind the decision as nobody wins, not the customers, Guide Michelin or the restaurant itself. I think that you should relieve Edsbacka of at least one star and then view it all as the new start it actually is (although everybody wants to make out it's business as usual).
The big winner is called Mathias Dahlgren, who got his second much awaited star at Matsalen and the first at Matbaren. Fun for Mathias and for everyone who toils to keep a consistently high standard of quality. Frantzén&Lindeberg were also given their first star and my predictions proved right. No bold guess though. People weren't looking too happy in Copenhagen. Noma didn't receive a third star despite non-stop lobbying and Geranium didn't receive their second, which they should have. What a shame. Kokkeriet and Herman are the two new restaurants with Michelin status.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida