tisdag 10 mars 2009

Frantzén&Lindeberg vill in och Basement vill ut.

Förbryllande, det som hänt på Frantzén&Lindeberg i Gamla Stan sedan mitt första besök där, drygt två veckor efter premiären. Det är ju en helt ny restaurang, mer mogen, mer genomtänkt, mer konsekvent....och lite mer som alla andra, och jag misstänker att man gör sig redo för entré i den lilla röda boken. Anpassningens tid är här och lekfullheten och molekylerna får maka på sig, till förmån för mer klassiska anrättningar, fortfarande med ett eget kaxigt tonläge, men ändå lite trubbigare och försiktigare.
På Basement i Göteborg är det precis tvärtom. Här vill man ge tillbaka sin enda stjärna med motiveringen "Hellre gäster i matsalen än en Stjärna i Guide Michelin." Ulf Wagner har det tufft med beläggningen och tror precis som många andra att en radikal prissänkning kan hjälpa till att locka gäster till bords. Det är ingen enkel resa, varken för ledningen eller köket, det vet alla vi som sett ambitiösa lyxkrogar slätas ut och plattas till över en natt för att relativt snabbt eliminera både sin position och sin motivation. Hoppas det går bättre för Wagner och att han får med sig personalen på förändringen. På måndag vet jag, då har jag besökt inte bara Basement, utan också Sjömagasinet och Kock och Vin. Ser fram emot alla tre stjärnor precis lika mycket!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida