Bord bokat på MD och T&R till KPH.
Det börjar likna värsta El Bulli-trängseln hos Mathias Dahlgren. Det är tufft att få bord och vid varje "Nej, det är fullbokat" returneras ett; "Men du kan få ett bord i Matbaren om du vill" vilket naturligtvis är ett näst intill fullgott alternativ för många; det är ju trots allt en stjärnkrog det också. Men okej, nu är MD bokat och det blir fjärde besöket. Men det är första gången jag är där under mitt Michelin-år. Mer då? Jo, det blir en tripp till Köpenhamn nästa vecka, den sista på ett tag tror jag. Har bokat MR och Herman (som fick sin första stjärna nu i år) och sen ska jag träffa René på Noma. I Sverige har jag bara F&Lindeberg och Esperanto kvar, men dessa kommer jag att hinna med, garanterat. Jag räknar med att det blir drygt 110 stjärnor. Listan är nästan klar och det är riktigt tufft i toppen.
5 kommentarer:
Kul Pelle!
Ska bli intressant att läsa hur du ser på matsalen idag då det ändå är lite "helig ko" för många.Roligt att det är fulla spjäll för den sympatiske matlagaren från Norr!
Ganska lustigt trots allt att Köpenhamn är en av de svåraste städerna att bestämma var man skulle vilja äta (efter Noma).
Lyckades trycka in Faro på Lunch igår och spanade på P.G för idag men han har sommarstängt:(. Kanske får nöja mig med L´osier + nåt hål i väggen som sista kväll i denna underbara stad. Hade lite oflyt som inte fick Kanesaka vid min counter men hans co-pilot gick inte av för hackor....Kommer att bli svårt att ranka 2x**,1x*** och ett sushiställe som gastrosontour tipsat om och som påstod sig ha rejectat guiden när vi pratade om den.Det kan bli en svårt för en helig kossa;)
Fortsätt NJUT!
Det går ingen nöd på dig alltså:-) Tokyo är underbart, synd bara att stan ligger så långt bort. Har du bokat på Mizutani?
Gled förbi Mizutani på lunchen och fick bord till kvällen. Det var grymt, men det fanns de som var roligare:). Vågade inte fråga om att fota maten med risk för att bli av med kameran som du men jag fick en bild av mästaren mot slutet.
Däremot är det som du själv skrev j-dra svårt att bedömma dessa hak mot varandra då man aldrig ätit på denna nivå tidigare. Vilka är referensramarna? Helt klart kan man säga att det är råvaruporr och att INGEN borde missa upplevelsen om man är i kvarteren...
Jag försöker ranka dessa i skallen inför alla kommande blogginlägg- varför ska bilderna ta sån tid att läggas upp,haha..
Det blev:
Sushi Saito,Sushi Mizutani, Sushi Shintaro & Sushi Kanesaka.
To be cont....
Hej! Tack för en bra blogg.
För ett par veckor sedan åt jag en fyrarätters lunch med tillhörande vinpaket på The Paul*. Fantastisk upplevelse! Vi åt tonfisk, piggvar, oxfile med konfiterad kalvbräss och jordgubbar med vanijlglass och doubble cream. Kanske lite väl stora portioner (400 g kött bara på huvudrätten). Det skulle vara kul att få ett omdömme från dig.
/Marcus
Det var länge sedan jag var på The Paul, så jag kan inte ge ett rättvist omdöme. Ska försöka hinna med honom innan den 8 oktober, men det kan bli svårt.
Skicka en kommentar
Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]
<< Startsida